Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü

TONER eredeti

A legjobb eredeti tonerek az OnlineToner-nél

Válassza a megbízhatóságot és a modern, innovatív megoldásokat, ha nyomtatásról van szó!

A lézernyomtatókat vagy fénymásolókat a tonerek teszik különlegessé. De tulajdonképpen mi is az a toner? A toner egy elektronikus töltéssel rendelkező por, melynek két fő alkotóeleme a festék és a műanyag. Ez a technológia – a tintasugaras nyomtatókkal ellentétben – száraz festéket használ. A végeredmény tehát nem maszatolódik, vagy kenődik el.

A toner jelentősége

A festék adja meg a színt, például a fekete-fehér nyomtatóknál a fekete színt a szövegekhez és a képekhez. Az említett festéket műanyag összetevőkkel vegyítik, így tud megolvadni a toner, amikor a nyomtatás során a beégetőműbe kerül. A toner ezen tulajdonsága miatt előnyösebb választásnak minősül, mint a folyékony testvére. Például ez a festék bármilyen papír szöveteibe bele tud ivódni, ami azt jelenti, hogy nem fog szétfolyni és elkenődni. Kivétel ez alól a nem hőálló műanyag fólia.

A tonerpor a tintatartóban helyezkedik el, ami egy kis tároló. A nyomtató összegyűjti a kellő mennyiségű tonert a tárolóból egy előhívó-berendezés segítségével. Az „előhívó” tulajdonképpen kicsi, negatív töltésű, mágneses szemcsék összessége. Ezek az apró szemcsék egy forgó, fém hengerre gyűlnek össze, ami végül „kihordja” a tonert a tárolóból. Az előhívó negatív töltésű szemcséi magukhoz vonzzák a pozitív töltésű toner részecskéket. A dobhoz érve a henger lesöpöri a szemcséket, és mivel az elektrosztatikus vázlat sokkal erősebb negatív töltéssel rendelkezik, mint az előhívó szemcséi, a dob végül bevonzza a tintarészecskéket.

A nyomtatásnál azonban szem előtt kell tartani, hogy az elektronikus megjelenítők (monitor, TV, telefon) az RGB színteret használjak. A nyomtatók azonban más színekből alkotnak. Az azúr (cyan), a lila (magenta), a sárga (yellow) és a fekete, ebben az esetben kulcsszín (key) négyesből összeálló CMYK színteret használják. Ezért a tonerek is ezekben a színekben érhetők el.

A CMYK színtérrel, az RGB színskála jelentős része, mintegy 90%-a lefedhető, azonban akad pár olyan árnyalat, amely ennek köszönhetően nyomtatásban másként néz ki. A probléma viszont messze nem jelentős, számos képszerkesztő program kínál CMYK megtekintést, amely segítségével el tudjuk kerülni a kellemetlen meglepetéseket.

Világmárkák egy helyen

Nálunk a legjobb gyári tonereket találja meg! Böngésszen a megbízható, minőségi világmárkák között, ahol biztosan megtalálja az Önnek leginkább megfelelő terméket, legyen szó otthoni vagy irodai használatról. Nem nagy csoda, hiszen nevünkből adódóan (Onlinetoner) kötelességünk is az eredeti tonerek széles választékát kínálni vásárlóinknak. A toner eredeti változata mind a 17, általunk forgalmazott világcég esetében elsőosztályú, hosszú életű és megfizethető. Ha tőlünk rendeli, akkor biztosan nem fog csalódni, ez garantált.

Fedezze fel az utángyártott prémium toner és az utángyártott toner kínálatunkat is! Hatalmas választék, folyamatos kedvezmények és egyedülálló akciók az OnlineToner webáruháznál. Rendeljen még ma!

Keresés