Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü

DOBEGYSÉG eredeti

Széles dobegység választék

Böngésszen az eredeti dobegységeink között! Nem tudja, hogy mi az a dobegység? Ha szerencséje van, sosem fogja megtanulni és nem lesz rá szüksége. Ehhez azonban olyan alkatrészre van szüksége, amelyik a legritkább esetben hibásodik meg, ebből csak minőségit érdemes választani. Az Onlinetoner.hu kínálatában szereplő márkák a nyomtatás első számú képviselői. Önnek csak a nyomatójához passzoló dobegységet kell megtalálnia. Válassza a megbízhatóságot és a modern, innovatív megoldásokat, ha nyomtatásról van szó az Onlinetoner jóvoltából!

A dobegység működése

A dobegység, másnéven drum, a lézernyomtatók fontos alkatrésze, a toner mellett. A toner tartalmazza a festékanyagot. A festék a nyomtatás során fogyóeszköz, a toner pótlása, cseréje egyszerű feladat.

A dob szintén fontos alkatrész, ugyanis ez tartalmazza a képet előhívó, illetve fixáló fényhengert. Előbbit a nyomtató lézersugárral vagy LED-del világítja meg, hogy aztán a forgó dob negatív elektrosztatikus töltést kapjon, így a festékport könnyen magához vonzza a képalkotáshoz. Tehát lényegében a nyomtatni kívánt kép negatív lenyomata megjelenik a hengeren.

Ezután a festék a dob forgása közben az erősebb töltéssel rendelkező papír fölé érve a papírra helyezi a megalkotott kép szerint a festékanyagot, mely majd a fixáló egység hengerei között égnek be a papír rostszálai közé, biztosítva a nyomat tartósságát a papíron. A “vasaló” henger nagyjából 200 Celsius-fokon rögzíti a képet, amely ennek köszönhetően nem mosódik, illetve maszatolódik el. Cserébe nem hőálló műanyagra való nyomtatásra nem alkalmas, hiszen ebben az esetben a hordozót is megolvasztaná.

A dobegység cseréje

A nyomtató a dobegység segítségével nyomtat a papírra. Előfordulhat, hogy a dobegységet, a tonerhez hasonlóan, cserélni kell. Erre a legtöbb készülék figyelmeztet, az LCD-kijelzőn az „Alkatrész csere Dob” üzenet megjelenésével. Ez azt jelzi, hogy a dobegység élettartama hamarosan lejár, és itt az ideje, hogy újat vásároljon. Még ha az LCD-kijelzőn az Alkatrész csere Dob üzenet látható, egy ideig folytathatja a nyomtatást a dobegység lecserélése nélkül. Ha azonban lényegesen romlik a nyomtatás minősége, akkor ki kell cserélni a dobegységet.

A dobegység egyértelműen fogyó eszköz, így bizonyos időközönként ki kell cserélni. Ajánlott még időben beszerezni az új alkatrészt, hogy a nyomtatási folyamatok gördülékenyen működjenek, és a nyomtató műszaki állapota is kifogástalan legyen. Gondoskodjon a nyomtatója szakszerű és precíz működéséről minőségi dobegységek segítségével! Számos tényező befolyásolja a dob élettartamát, például a hőmérséklet, a páratartalom, a papír típusa, és hogy mennyi festéket használ az egyes munkafeladatokhoz. A dobegység becsült élettartama körülbelül 25 000 oldal. A ténylegesen kinyomtatott oldalak száma azonban kevesebb is lehet a becsült értéknél. Az eredeti dobegységek vásárlásával azonban jó eséllyel növeli az élettartamt, az utángyártottakkal szemben.

Fedezze fel az utángyártott dobegység kínálatunkat is! Hatalmas választék, folyamatos kedvezmények és egyedülálló akciók az OnlineToner webáruháznál. Rendeljen még ma, nem fogja megbánni!

Keresés