Menü

Mit tegyünk az üres nyomtató kellékanyagokkal?

Üres tintapatron

Sokan nem tudják, hogy a tonerek és nyomtató patronok veszélyes, speciális kezelést igénylő hulladéknak minősülnek, ezért ha kifogynak, tilos a szemetesbe dobni őket. Amennyiben szeretnénk környezettudatos módon és elővigyázatosan viselkedni, érdemes figyelmet fordítanunk arra, hogy mit hova dobunk ki. Szerencsére ma már könnyen utána járhatunk akár az interneten, hogy az egyes hulladéktípusokat, mint kiürült tintapatronokat vagy az elektromos és elektronikai hulladékokat hol tudjuk biztonságosan elhelyezni. Ez az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy környezetbarát nyomtatók legyünk.

Akik rendszeresen nyomtatnak, jól tudják, hogy a kellékanyagokat bizonyos időközönként cserélni kell. Ezért sokat foglalkozunk azzal, hogy mindig megtaláljuk a számunkra ideális minőségű/kiszerelésű tintapatront vagy tonert. Arról viszont kevesebb szó esik, hogy mit érdemes kezdeni a már kiürült festékekkel. Neked hol végzik a nyomtatód üres tonerei vagy tintapatronjai?

Ha kiürült a nyomtatópatronod, ne dobd el a szemetesbe ezt a veszélyes hulladékot! Ezzel igazán sokat tehetsz a környezetedért! Add le nálunk, az Onlinetonernél!

Biztosan vannak olyanok, akiket csábít a gondolat, hogy az elhasznált tonert vagy tintapatront egyszerűen kidobják a kommunális hulladéktartályba. Ám ez semmiképp sem követendő példa, ha az üres patronokat ökologikusan, környezetbarátként szeretnénk megsemmisíteni. A szemetesbe dobott tintapatron az egyik legrosszabb lehetséges elképzelés, hiszen veszélyes hulladéknak számít. 

A tintapatronok és tonerek többnyire műanyagból állnak, mégsem tartoznak a sárga gyűjtőtartályba. És még ha tartalmaznak is olyan alkotóelemeket, mint például a chip, nem mindig adhatók le elektromos hulladékként. Ezért optimális megoldás leadni az üres tonereket, akár eredeti vagy utángyártott tonerekről van szó, a gyűjtőudvarokban vagy az értékesítőnél. Ezt megteheted az Onlinetoner-nél is! Ha környezetbarát tonert szeretnél használni, válaszd utángyártott kellékanyagainkat!

A környezettudatos viselkedés lényege az, hogy nem kis időtávban, hanem nagyobb léptékben gondolkodunk a jövőnkről. A kulcs az, hogy vigyázunk az erőforrásainkra és fenntartható módon gazdálkodunk velük, ezzel ügyelve a környezetünk és az emberi faj jövőjére. Talán nem is gondolnánk, hogy manapság mennyi tevékenységet lehet fenntartható módon végezni, ezért érdemes ennek utánajárni!

…Azért ne felejts el minőségi tintapatront beszerezni, hogy az ideális eredményt érd el a nyomtatás során!

Eredeti tintapatronok

Egy tintapatron eredeti változata szuper választás, hiszen biztosítja a tökéletes nyomatot és a hosszútávú minőséget. Ez azonban csak akkor lehet igaz, ha a gyári tintapatron megbízható cégtől érkezik. Az Onlinetonernél kapható tintapatronok világcégektől, neves gyártóktól származnak, szinte valamennyi nyomtatóhoz van megoldásunk.

Utángyártott tintapatronok

A tintapatronok utángyártott változata kínálatunkban prémium minőségű, kínai utángyártott kellékanyagok. A nyomtatás sokkal olcsóbbá, mégis megbízhatóvá válik, ha ezek közül választja ki az ember, melyikre van szüksége. Ezek az utángyártott tintapatronok megfizethetők, még sincs az az érzése a vevőknek, hogy silány minőséget vásárolt.

Mire jó a tintapatron? A tintasugaras nyomtatók, faxok és multifunkciós eszközök kicserélhető alkatrésze, amely a tintát tartalmazza. A tintapatronokban van egy vagy akár több tintatartó rekesz, néhány gyártó egy chipet is beépít, ami kommunikál a nyomtatóval. Utángyártottnak nevezünk minden olyan nyomtatókelléket, mint például tintapatront, tonert és festékszalagot, amit nem az adott nyomtató gyártója állít elő. Tehát a nem eredeti nyomtatókellékeket utángyártottnak hívjuk.

 

Keresés