Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü

Környezettudatos nyomtatás tippek

Környezettudatos nyomtatás

Az életünk szinte minden terén tudunk ma már környezettudatos módon viselkedni, nincs ez másképp a nyomtatással sem. A köztudatban leginkább ezen tanácsok keringenek, ha a környezetvédelemről beszélünk a mindennapokban: „Oltsd le a lámpát, ha kimész a szobából”, „ne folyasd sokáig a vizet”, „autó helyett biciklizz, vagy használd a tömegközlekedést” vagy „a virágok öntözéséhez gyűjtsd össze az esővizet”. De vajon milyen lépések szükségesek a fenntartható, környezetkímélő nyomtatáshoz?

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány remek tippet, amivel sokat tehetünk a bolygónkért. Kíméljük a környezetünket és segítsük a jövőt!

Miért fontos, hogy környezettudatosak legyünk, ha nyomtatunk?

A környezettudatosság egyik alappillére az, hogy nem kis időtávban, hanem nagyobb léptékben gondolkodunk a jövőnkről. A környezettudatos viselkedés lényege az, hogy vigyázunk az erőforrásainkra és fenntartható módon gazdálkodunk velük, ezzel ügyelve a környezetünk és az emberi faj jövőjére. Sokan nem gondolnák, hogy manapság mennyi tevékenységet lehet fenntartható módon végezni. Lássuk, hogy miként lehet környezettudatosan nyomtatni!

Először is van egy jó hírünk, miszerint jelenleg a papíripar harmadannyi fát vág ki, mint amennyit ültet, ráadásul napjainkban egyre több nyomtató használ megújuló energiaforrásból származó áramot. Ezek csupán általános statisztikák, amiket jó tudni.

Profitáló befektetés

Az első és legfontosabb dolog, amit tisztáznunk kell a környezetbarát nyomtatás terén, hogy ez egy igazán hasznos, profitáló befektetés! Sosem késő környezettudatosabb szokásokra váltani, amelyet a jövő generációi meg fognak nekünk köszönni. Arról nem is beszélve, hogy manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a környezettudatos mentalitás, például a szívesebben dolgoznak az emberek olyan cégekkel, akik szem előtt tartják a környezetbarát értékeket. Ezzel önmagunkról is pozitívabb képet festhetünk.

Újrahasznosított anyagból készült papírok használata

Sokat tehetünk a környezetünkért azáltal, ha újrahasznosított papírokra nyomtatunk, amelyet akár a későbbiekben is újra lehet hasznosítani. Így könnyen elkerülhetjük a pazarlást és érett, környezetbarát módon viselkedhetünk. A papírszemetet pedig mindig szelektíven gyűjtsük!

Küldjük vissza a veszélyes hulladékot!

Kiürült a nyomtatópatronod? Elromlott a nyomtatód, esetleg a régi porosodik a sarokban mert nem tudtad hova elhelyezni? Ne dobd ki a szemetesbe a veszélyes hulladékot, vigyázzunk együtt a környezetünkre! Az Onlinetoner továbbra elkötelezett a környezetünk megóvása érdekében a minél zöldebb működés mellett.

Cégünk igyekszik mindent megtenni a fenntartható működés érdekében. Összegyűjtöttük a legfontosabb lépéseinket:

 1. Csomagolóanyag újrahasznosítás:

 • A bejövő áru csomagoló dobozait újra felhasználjuk saját csomagjaink csomagolására

 • A raklapos bejövő áru fóliacsomagolásának újrafelhasználása: térkitöltésre használjuk

 • A csomagolásra már fel nem használható dobozok újrafelhasználása: daráló géppel ledarálásra kerülnek, és térkitöltőként használjuk

 1. Környezetbarát csomagolóanyag:

 • Kis csomagjainkhoz papír borítékot használunk műanyag helyett

 1.  A cég környezettudatossága:

 • Mind a cég működése közben, mind a munkavállalók személyes felhasználása során keletkezett hulladékot szelektíven gyűjtjük: külön a papírt, külön a műanyagot, és külön a kommunális hulladékot

 • Energiatakarékos világításként led izzókat használunk mind az irodákban, mind a raktár teljes területén, nem pedig neon csöveket, amik higanyt is tartalmazhatnak

 • Minél jobban csökkentjük a felesleges papírok nyomtatását/felhasználást: évek óta archiváljuk elektronikusan a számlákat, így papír alapon a legtöbb esetben csak 1 példányt nyomtatunk

 • Minden kolléga alacsony energiafogyasztású számítógépeken dolgozik

 • Minden nálunk vásárolt és kiürült nyomtatókellékanyagot ingyenesen átveszünk ügyfeleinktől, mert veszélyes hulladéknak számít, és így nem kerül a kommunális hulladék közé, hanem újrahasznosításra kerül. Cégünk időről-időre hirdet meg máshol vásárolt kellékanyag felvásárlási akciókat is, ezzel csökkentve a környezetszennyezést

Ne feledd, minden kis lépés számít a Földünknek! 

Az elsőosztályú, minőségi nyomtatás kellékei az Onlinetoner jóvoltából

Kínálatunkban a legjobb gyári tonereket fedezhetőek fel. Böngéssz a megbízható, minőségi világmárkák között, ahol garantáltan megtalálod a Hozzád leginkább illő terméket, legyen szó otthoni vagy irodai használatról. Nem is csoda, hiszen nevünkből adódóan (Onlinetoner) kötelességünk is az eredeti tonerek széles választékát szolgáltatni a vásárlóinknak. A toner eredeti változata mind a 17 általunk forgalmazott világcég esetében elsőosztályú, hosszú életű és megfizethető. Ha tőlünk rendelsz, akkor biztosan nem fogsz csalódni, ezt tapasztalatból mondjuk.

Minőségi prémium utángyártott tonerek lelhetőek fel az OnlineToner kínálatában. Válaszd a megbízhatóságot és a modern, innovatív megoldásokat, ha nyomtatásról van szó! A tonerek utángyártott kategóriában akkor igazán megbízhatóak, ha prémium minőséget kapunk belőle. A festékanyag tárolására alkalmas eszközök megfizethető áron szolgálják hosszú ideig a nyomtatónkat, úgy, hogy közben a tinta is biztonságban tudható. Az utángyártott tonereket keresse az Onlinetoner webáruházában! Az utángyártott tonerek mellett a legerősebb érv az, hogy sokkal olcsóbbak, mint az eredeti társaik. Sokan éppen emiatt teszik le a voksukat mellettük.

Keresés