Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

XEROX

Rendezés:

XEROX eredeti dobegységek

Böngésszen az eredeti XEROX dobegységeink között! Nem tudja, hogy mi az a dobegység? Ha szerencséje van, sosem fogja megtanulni és nem lesz rá szüksége. Ehhez azonban olyan alkatrészre van szüksége, amelyik a legritkább esetben hibásodik meg, ebből csak minőségit érdemes választani. Az Onlinetoner.hu kínálatában szereplő márkák a nyomtatás első számú képviselői. Önnek csak a nyomatójához passzoló dobegységet kell megtalálnia. Válassza a megbízhatóságot és a modern, innovatív megoldásokat, ha nyomtatásról van szó az Onlinetoner jóvoltából!

A dobegység működése és funkciója

A dobegység, másnéven drum fontos alkatrész, ugyanis tartalmazza a képet előhívó fényhengert, melyet lézersugárral vagy LED-del megvilágítva a forgó dob negatív elektrosztatikus töltést kap, így a festékport könnyen magához vonzza a képalkotáshoz.

A folyamat leegyszerűsítve úgy néz ki, hogy a nyomtatni kívánt dokumentum képéről, a lézersugár negatívot képez a dob felületén. Az ilyen módon “kezelt” felület negatív töltése magához vonzza a toner finom, porállagú festékét. A festék a dob forgása közben az erősebb töltéssel rendelkező papír fölé érve ráhelyezi a megalkotott kép szerint a festékanyagot, mely majd a fixáló egység hengerei között ég be a papír rostszálai közé, biztosítva a nyomat tartósságát. A “vasalás” nagyjából 200 Celsius-fokon történik, ami a papír esetében nem probléma, azonban műanyagból csakis hőállóra lehet lézersugaras nyomtatóval nyomtatni.

A nyomtató a dobegység segítségével nyomtat a papírra. Előfordulhat, hogy a dobegységet cserélni kell. Ezt a legtöbb eszköz automatikusan jelzi. Ha az LCD-kijelzőn az „Alkatrész csere Dob” üzenet jelenik meg, a dobegység élettartama hamarosan lejár, és itt az ideje, hogy újat vásároljon. Még ha az LCD-kijelzőn az Alkatrész csere Dob üzenet látható, egy ideig folytathatja a nyomtatást a dobegység lecserélése nélkül is. Ha azonban lényegesen romlik a nyomtatás minősége, akkor ki kell cserélni a dobegységet.

Eredeti vagy utángyártott dobegység?

Eredeti dobegység választásával nagyban növeljük az esélyét annak, hogy az alkatrész hosszú élettartamú lesz. Emellett ez az alkatrész a jó minőségű nyomtatás egyik alappillére, ezért sem érdemes sokat spórolni rajta.

A dobegység egyértelműen fogyó eszköz, így bizonyos időközönként ki kell cserélni. Ajánlott még időben beszerezni az új alkatrészt, hogy a nyomtatási folyamatok gördülékenyen működjenek, és a nyomtató műszaki állapota is kifogástalan legyen. Gondoskodjon a nyomtatója szakszerű és precíz működéséről minőségi dobegységek segítségével! Számos tényező befolyásolja a dob élettartamát, például a hőmérséklet, a páratartalom, a papír típusa, és hogy mennyi festéket használ az egyes munkafeladatokhoz. A dobegység becsült élettartama körülbelül 25 000 oldal. A ténylegesen kinyomtatott oldalak száma azonban kevesebb is lehet a becsült értéknél.

A XEROX vállalat nyomtatás technológiában elfoglalt helyét mi sem mutatja jobban mint, hogy a lézernyomtatók működési elvét is róluk nevezték el, xerográfiai eljárásnak.Fedezze fel az utángyártott dobegység kínálatunkat is! Hatalmas választék, folyamatos kedvezmények és egyedülálló akciók az OnlineToner webáruháznál. Rendeljen még ma, nem fogja megbánni!

Keresés