Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Blogunkban hetente osztunk meg hasznos cikkeket a kellékanyagok használatával és kiválasztásával kapcsolatban. A leggyakrabban felmerülő kérdésekre adunk közérthető választ. Tudj meg mindent az eredeti és az utángyártott tintapatronokról! Fedezd fel az eredeti, a prémium utángyártott és az utángyártott tonerek jellemzőit! A legjobb nyomtatási kellékek és útmutató az Onlinetoner-től.

“Vettünk egy Canon nyomtatót, és azt látjuk, hogy 5 tintapatronnak van helye: fekete, fekete, kék, magenta, sárga, és az egyik feketének több hely van hagyva.”

Felmerülhet a kérdés, hogy miért van a feketéből kétféle a nyomtatóban, és az egyik hely miért szélesebb?

“Kiírta a nyomtató, hogy kifogyott a kék patron, és a sárga is félig van. Próbálunk visszaemlékezni, hogy vajon mikor nyomtattunk színessel, de csak arra emlékszünk, hogy az elmúlt pár hétben szöveges fekete-fehér dokumentumokat nyomtattunk.”

A nyomtató által készített dokumentumok emberi szemmel fekete-fehérnek tűnhet, azonban a nyomtató illesztőprogramja alapértelmezetten máshogy értelmezheti, és színt keverhet bele. Ez okozhatja azt, hogy hiába fekete-fehér a nyomatkép, a nyomtató használja a színes kellékanyagokat is.

“Megvettük az új nyomtatót, a helyére raktuk, összekötöttük a számítógéppel, megnyomtuk a nyomtatás gombot, és… semmi.”

Minden nyomtatónál előfordulhat az, főleg egy egyszerű nyomtatónál, ami nem multifunkciós, hogy nem települ automatikusan a gépünkre, ezért nem ismeri fel a rendszer. 

 

Nyaralás, összejövetel, különleges alkalmak, ritka pillanatok, spontán utak. Mi a közös bennük? A válaszunk egyszerű: a fotózás. Míg régen számoltuk, féltettük, és megbecsültük, hogy a fényképezőnkben lévő tekercseken mennyi „helyünk” maradt, ma már csak elővesszük a telefonunkat, és készítünk 10 változatot az adott pillanatról.

A nyomtatókban előbb-utóbb cserélni szükséges a kellékanyagokat, a tintapatront vagy a tonert. Ilyen esetekben érdemes körültekintően eljárni, hisz baleset esetén a tinta könnyen befoghatja a ruhánkat. Szerencsére ha ezt időben észleljük és eltávolítjuk a festéket, megmenthetjük ruhadarabjainkat.

A nyomtatókban előbb-utóbb cserélni szükséges a kellékanyagokat, a tintapatront vagy a tonert. Ilyen esetekben érdemes körültekintően eljárni, hisz baleset esetén a tinta könnyen befoghatja a ruhánkat. Szerencsére ha ezt időben észleljük és eltávolítjuk a festéket, megmenthetjük ruhadarabjainkat.

Az utángyártott és utántöltött termékek ugyanolyan kompatibilis kellékanyagok a nyomtatóhoz, mint az eredeti társaik (a legtöbb esetben a megnevezése is ugyanaz), a különbség abban rejlik, hogy ezek nem eredeti gyártó által gyártott eredeti patronok, vagy tonerek, hanem általában Kínából származnak. A gyártók nagy titokban őrzik a töltet összetevőit, így a bennük lévő festékanyag is más minőségű, mint egy gyári tonerpor vagy festéktinta. 

A chip egy apró elektronikai eszköz a tintapatronok, vagy lézertonerek külső felületén, amely érintkezik a nyomtató belsejében található olvasóval.  Ez a kis szerkezet tárol minden adatot a kellékanyagról, melyek a következők:

Nyomtató vásárlása esetén az készülék elhelyezése tűnik a legkisebb problémának. Egyszerűbb dolgunk van a vezeték nélküli nyomtatók elhelyezésénél, hiszen ilyenkor nem számít, hogy hol van a számítógép, bárhol helyet kaphat az eszköz. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet a nyomtatók elhelyezésével kapcsolatban.

 

A legtöbb új nyomtatóhoz adnak induló kellékanyagot, ami vagy kevesebb kapacitással bír, vagy egy olyat kapunk, mint amit a boltokban lehet kapni. Amikor ezek kifogynak, szétnézünk az ismert boltokban, és meglepődve tapasztaljuk, hogy kétféle kellékanyagot lehet kapni: eredetit és utángyártottat. Az eredeti toner, vagy tintapatron ára sok esetben többször annyiba kerül, mint egy utángyártott.

Keresés